При виборі упаковки для транспортування, зберігання і реалізації харчові продукти вимагають особливої уваги. Хороша тара повинна зберігати якість товарів, а ще – захищати від механічних впливів, вологи, забруднень, пилу, температурних перепадів і будь-яких інших зовнішніх факторів. Тут діють свої стандарти, і найпоширенішим варіантом залишається картон. І сьогодні ми в Evopack хочемо розповісти, чому саме він.
Картон – щільний і практичний матеріал, повністю виготовлений з натуральної сировини. Презентабельний зовнішній вигляд поєднується з функціональністю і доступною ціною. Він відмінно підходить і для транспортування, і для безпосереднього продажу товарів. Крім того, картон недорогий. І це основні причини, які пояснюють його популярність.
Головне, що картон – нешкідливий і повністю екологічно чистий матеріал. Це означає, що він ніяк не вплине на якість і безпеку продукту, і не може позначитися на здоров’ї та самопочутті людини. До того ж, картонна упаковка дуже легка, що спрощує навантажувальні роботи і дозволяє значно заощадити на логістиці. При цьому вона досить міцна, щоб гарантувати механічний захист. А якісна картонна упаковка ще й герметична, так що захищає від пилу і вологи.
Кращий варіант для харчових продуктів – це картонна упаковка, зроблена на замовлення. Тут можна повністю врахувати характеристики певного товару. Також це сильний маркетинговий інструмент, тому що упаковка зазвичай брендована.
Сфера застосування картону в харчовій промисловості надзвичайно широка. Картонні коробки, тубуси і інші види упаковки використовуються для таких продуктів:
Крім того, картон використовується в ресторанах, фаст-фудах і в кулінарних відділах супермаркетів для упаковки страв. Зокрема – гарячих і з коротким терміном зберігання. У міцних картонних ящиках перевозять фрукти і овочі. А ще в картон часто упаковують і інші продукти в іншій упаковці. Наприклад, рибу в вакуумному пакеті. Це робиться для зручності транспортування і зберігання, тому що рівні й однакові картонні коробки набагато практичніші.
Недоліків у картону для упаковки харчової продукції не так багато. Це в першу чергу його не дуже велика вантажопідйомність. По-друге – чутливість до вологи. Звісно, є матеріали значно більш стійкі до зовнішніх впливів. Але в реальному житті далеко не завжди існує необхідність переплачувати за альтернативи.