Заморожені продукти та їх правильне пакування

Харчова промисловість масово використовує заморозку, щоб зберегти початкову цінність і властивості продуктів. Таким чином корисні речовини і вітаміни зберігаються краще, ніж при консервуванні. Навіть смак і консистенція практично не страждають.

Замороження незамінне для транспортування і зберігання продуктів харчування. Але в такому разі їм потрібна правильна упаковка. Ми в Evopack вже близько 15 років займаємося її виробництвом, і готові поділитися секретами!

Функції упаковки для заморожених продуктів

Фактично, упаковка заморожених товарів невіддільна від них самих. Від неї безпосередньо залежить, як довго і безпечно зберігатимуться продукти і чи не постраждає їх якість. В першу чергу, тара виконує захисну функцію і захищає від:

  • Механічних пошкоджень і будь-яких контактів;
  • Вологи і забруднень;
  • Ультрафіолету;
  • Висушування поверхні;
  • Впливу кисню.

Але це не єдині її завдання. Щільний гофрований картон і короби спеціальної конфігурації додатково підтримують температуру під час вантажно-розвантажувальних робіт. Коробки ідентичної форми і розмірів набагато простіше складувати, зберігати і перевозити будь-яким транспортом. При покупці насамперед теж звертають увагу на упаковку. Але в цьому випадку важливі не тільки її якісні характеристики, але і зовнішній вигляд. Зокрема, саме тому не можна нехтувати брендуванням будь-якої тари, яка виходить за межі виробничого підприємства.

Матеріали для упаковки заморожених продуктів

Холод і волога суттєво обмежують перелік матеріалів, які використовуються для упаковки заморожених продуктів. Крім того, тара супроводжує продукт до кінця його використання. Тому вона обов’язково повинна бути міцною, водонепроникною і не пропускати запахи.

Ще потрібен матеріал, до поверхні якого продукти не будуть прилипати. Коли мова йде про харчове виробництво, важлива екологічність і безпека рішення. Саме тому на першому плані гофрокартон. Наприклад, короби з клапанами і лотки активно використовуються для упаковки заморожених овочів, фруктів, ягід, морепродуктів і напівфабрикатів.

Види упаковки для заморожених продуктів

Найчастіше використовуються саме чотирьохклапанні гофрокороби. Це зручна, практична і недорога транспортна тара для перевезення м’яса, риби, овочів, напівфабрикатів і морозива. Гофрокартон не розмокає, не проривається під вагою продукції і повністю екологічний. Міцні сучасні короби легко витримують навіть кілька циклів заморозки. Верхні клапани використовуються замість кришки. Такі короби легко розкладаються і так зберігаються, майже не займаючи місця. А в міру необхідності їх легко зібрати і заклеїти клапани скотчем.

Легкі і компактні лотки зручні для кінцевого продажу. Вони витримують навіть глибоку заморозку. Завдяки відкритому верху покупець відразу може оцінити зовнішній вигляд продукції і її якість. Тому лотки особливо часто використовуються на прилавках. Для зручності з боків можна зробити вирубні ручки, щоб тару було легше вантажити і переносити. Але це далеко не єдині можливі формати. У Evopack ми можемо виготовити картонну упаковку будь-якої форми та конфігурації на замовлення.