Чому варто використовувати картонну упаковку для упаковки харчових продуктів

При виборі упаковки для транспортування, зберігання і реалізації харчові продукти вимагають особливої ​​уваги. Хороша тара повинна зберігати якість товарів, а ще – захищати від механічних впливів, вологи, забруднень, пилу, температурних перепадів і будь-яких інших зовнішніх факторів. Тут діють свої стандарти, і найпоширенішим варіантом залишається картон. І сьогодні ми в Evopack хочемо розповісти, чому саме він.

Картон – щільний і практичний матеріал, повністю виготовлений з натуральної сировини. Презентабельний зовнішній вигляд поєднується з функціональністю і доступною ціною. Він відмінно підходить і для транспортування, і для безпосереднього продажу товарів. Крім того, картон недорогий. І це основні причини, які пояснюють його популярність.

Головне, що картон – нешкідливий і повністю екологічно чистий матеріал. Це означає, що він ніяк не вплине на якість і безпеку продукту, і не може позначитися на здоров’ї та самопочутті людини. До того ж, картонна упаковка дуже легка, що спрощує навантажувальні роботи і дозволяє значно заощадити на логістиці. При цьому вона досить міцна, щоб гарантувати механічний захист. А якісна картонна упаковка ще й герметична, так що захищає від пилу і вологи.

Кращий варіант для харчових продуктів – це картонна упаковка, зроблена на замовлення. Тут можна повністю врахувати характеристики певного товару. Також це сильний маркетинговий інструмент, тому що упаковка зазвичай брендована.

Для яких товарів підходить картонна упаковка?

Сфера застосування картону в харчовій промисловості надзвичайно широка. Картонні коробки, тубуси і інші види упаковки використовуються для таких продуктів:

  • Чай. Високоякісні листові сорти потребують упаковки, яка не пропускає вологу і запахи. Від цього безпосередньо залежить те, який продукт отримає покупець. Картонна упаковка дозволяє перевозити чай по всьому світу.
  • Бакалія. Тобто, будь-які крупи і макаронні вироби – все це перевозиться в картонних упаковках. Коробка захищає від зовнішніх впливів і не дає сипучим продуктам просипатися. Її складніше пошкодити або розірвати, порівняно з пакетами.
  • Кондитерські вироби. Тут картон – це не тільки безпека товару. Кондитерські вироби відрізняються одними з найяскравіших і найбільш різноманітних упаковок. І в цьому випадку податливий і ідеальний для різних видів друку картон – кращий вибір.

Крім того, картон використовується в ресторанах, фаст-фудах і в кулінарних відділах супермаркетів для упаковки страв. Зокрема – гарячих і з коротким терміном зберігання. У міцних картонних ящиках перевозять фрукти і овочі. А ще в картон часто упаковують і інші продукти в іншій упаковці. Наприклад, рибу в вакуумному пакеті. Це робиться для зручності транспортування і зберігання, тому що рівні й однакові картонні коробки набагато практичніші.

Чи є недоліки?

Недоліків у картону для упаковки харчової продукції не так багато. Це в першу чергу його не дуже велика вантажопідйомність. По-друге – чутливість до вологи. Звісно, є матеріали значно більш стійкі до зовнішніх впливів. Але в реальному житті далеко не завжди існує необхідність переплачувати за альтернативи.