Пластикова чи картонна упаковка для тортів?

Солодка творчість у поєднанні з креативною ідеєю презентації, без сумніву, вражає. А лаконічне упакування, гармонійно поєднуючись з практичністю та якістю, чудово підкреслює унікальність продукту.

Реалізація і професійна подача кондитерських виробів варті особливої уваги, саме тому паперові та картонні тари набувають все більшої актуальності. Для того, щоб зробити правильний вибір, варто детально ознайомитись з усіма перевагами та недоліками запропонованих варіантів.

Які переваги та недоліки пластикової упаковки?

Пластикова коробка – достатньо бюджетний та зручний в користуванні варіант. Завдяки герметичності матеріалу, вдається зберегти привабливий вигляд виробу, не пошкодивши продукт. Надійність пластику і стійкість до деформацій, безперечно, важливий нюанс. Дійсно, механічні властивості матеріалу забезпечують зручність у використанні та безпечність транспортування кондитерського виробу.

Якісне упакування додасть вишуканості виробу і збереже ідеальний вигляд. До того ж, подібні види упакувань, завдяки легкості та різноманітності класичних і оригінальних форм на будь-який смак, найбільш популярні серед майстрів кондитерської справи. Зручний візуал тари дозволяє прикріпити логотип чи візитку майстра, тому часто використовується як один із найбільш простих видів реклами. Проте нераціональне використання пластику надзвичайно негативно впливає на стан навколишнього середовища в результаті досить складної системи переробки.

В свою чергу, картонна тара, виготовлена з екологічно чистого матеріалу, – досить гідний аналог.

Переваги та недоліки використання картонної упаковки

Використання картонних упакувань – універсальний варіант, здатний втілити найрізноманітніші індивідуальні смаки дизайну. Натуральний матеріал цілком безпечний, адже не містить жодних токсичних речовин. Тара вражає зручністю і легкістю. Важливо, що виготовлення картону відбувається зазвичай із вторинної сировини, тому бюджетність подібних упакувань – приємний бонус.

Вироби з цього матеріалу дозволяють зберегти ароматичні та смакові властивості продуктів, тому часто привертають увагу кондитерів. Отримати бажану форму та вид упакування можна завдяки компактності тари, виготовленої з міцного матеріалу. Водночас існує ряд недоліків картонних упакувань. По-перше, матеріал з низькою стійкістю до деформацій не забезпечує надійність транспортування продукту, уникаючи механічних пошкоджень. Наприклад, під дією вологи картон втрачає попередні властивості і форму, а отже може пошкодити кондитерський виріб всередині. По-друге, матеріал легкозаймистий, тому потребує особливої уваги та обережності під час використання.

Раціональний, швидкий та бюджетний варіант упакування, безперечно, важливий для кожного професіонала. Кондитерські вироби – це, насамперед, втілення індивідуальності майстра. Яскрава і водночас практична подача продукту – цікавий спосіб вразити клієнта.

Не варто розраховувати, що пластикове упакування втратить популярність у світі кондитерства, адже, не зважаючи на шкоду матеріалу, тара стає дедалі дешевшою, асортимент більший, а ефективність і практичність не втрачають якісних особливостей. Кондитерський сегмент наповнений різними видами і варіантами подачі виробів, тому, врахувавши всі попередні нюанси, можна успішно обрати необхідне упакування.