У яких коробках краще перевозити овочі та фрукти?

Перевезення свіжих овочів і фруктів – один з найбільш складних аспектів сучасної харчової промисловості. Тут потрібен і механічний захист, і оптимальний температурний режим, і стабільна вологість, і здатність матеріалу для упаковки пропускати повітря. В цьому випадку краще всього підходить саме картонна тара, але є нюанси!

Всі продукти для транспортування діляться на товари з низькою, середньою і високою чутливістю. Потрібно враховувати дальність і тривалість перевезень, ймовірність поширення жуків і бактерій, специфіку транспортування нетипових для місцевості продуктів.

Навіть найтвердіші коренеплоди можна пошкодити при перевезенні, не кажучи вже про м’які фрукти або делікатні ягоди. До того ж не всі продукти можна перевозити разом, з урахуванням їх запаху чи різних речовин, що виділяються. Наприклад, деякі фрукти виробляють речовину без кольору і запаху – етилен. Інші ж дуже чутливі до його впливу.

  • У картонних ящиках відмінно почувають себе все щільні зерняткові плоди. Це груші, яблука і навіть деякі види ягід. Ще їх упаковують в дерев’яні або пластикові ящики чи прямо на піддони.
  • Кісточкові ягоди і фрукти найчастіше перевозять в дерев’яній або полімерній тари. Вона жорсткіша, тому краще захищає від пошкоджень.
  • Ягода добре почуває себе в щільних картонних коробках, вентильованих пластикових лотках або кошиках.
  • Горіхи можна перевозити в паперових пакетах, тканинних мішках або картонній тарі. Упаковка повинна дихати.
  • Екзотичні тропічні фрукти перевозять в картонних лотках, гофроящиках, дерев’яній або високоміцній армованій тарі.
  • Для багатьох овочів крім картону та дерева підходять звичайні піддони, тканинні мішки і сітка. Це картопля, інші коренеплоди, цибуля та огірки.

Як вибрати картонну тару для овочів і фруктів?

Для продуктів з низькою чутливістю підходять звичайні гофроящики. У них овочі та фрукти можуть зберігатися впродовж кількох тижнів і головне, щоб вони не переохолоджуватися. Для швидкопсувних продуктів потрібна більш надійна упаковка. Для делікатних фруктів і овочів підійдуть лотки зі спеціальними відсіками.

Принципово важливо при транспортуванні не тільки підібрати упаковку, а й дотримуватися температурного режиму. Навіть якщо на коробці немає видимих ​​пошкоджень, фрукти або овочі всередині можуть постраждати. Зазвичай дефекти легко помітні неозброєним оком: це ямки, відшарування шкірки, зміна кольору, гниття або поява неприємного запаху.

  • Для прикладу, баклажани, дині та кавуни вимагають температури від +8 до +18 градусів;
  • Огірки – від +5 до +15;
  • Помідори – від +5 до +23;
  • Капуста і морква – від +8 до +9;
  • Яблука та груші – від +5 до +8;
  • Картопля – від +14 до +30;
  • Лук – від +7 до +22;
  • Цитрусові – від +8 до +20;
  • Ягоди – від +3 до +13.

Незалежно від того, які коробки вам потрібні, головне, щоб вони були зроблені професіоналами. Низька якість упаковки призводить до куди більш серйозних втрат, аж до цілих партій. І тут ми в Evopack беремо всі турботи на себе! На нашому рахунку вже виготовлено мільйони квадратних метрів гофротари з 2005 року!