Перевезення свіжих овочів і фруктів – один з найбільш складних аспектів сучасної харчової промисловості. Тут потрібен і механічний захист, і оптимальний температурний режим, і стабільна вологість, і здатність матеріалу для упаковки пропускати повітря. В цьому випадку краще всього підходить саме картонна тара, але є нюанси!
Всі продукти для транспортування діляться на товари з низькою, середньою і високою чутливістю. Потрібно враховувати дальність і тривалість перевезень, ймовірність поширення жуків і бактерій, специфіку транспортування нетипових для місцевості продуктів.
Навіть найтвердіші коренеплоди можна пошкодити при перевезенні, не кажучи вже про м’які фрукти або делікатні ягоди. До того ж не всі продукти можна перевозити разом, з урахуванням їх запаху чи різних речовин, що виділяються. Наприклад, деякі фрукти виробляють речовину без кольору і запаху – етилен. Інші ж дуже чутливі до його впливу.
Для продуктів з низькою чутливістю підходять звичайні гофроящики. У них овочі та фрукти можуть зберігатися впродовж кількох тижнів і головне, щоб вони не переохолоджуватися. Для швидкопсувних продуктів потрібна більш надійна упаковка. Для делікатних фруктів і овочів підійдуть лотки зі спеціальними відсіками.
Принципово важливо при транспортуванні не тільки підібрати упаковку, а й дотримуватися температурного режиму. Навіть якщо на коробці немає видимих пошкоджень, фрукти або овочі всередині можуть постраждати. Зазвичай дефекти легко помітні неозброєним оком: це ямки, відшарування шкірки, зміна кольору, гниття або поява неприємного запаху.
Незалежно від того, які коробки вам потрібні, головне, щоб вони були зроблені професіоналами. Низька якість упаковки призводить до куди більш серйозних втрат, аж до цілих партій. І тут ми в Evopack беремо всі турботи на себе! На нашому рахунку вже виготовлено мільйони квадратних метрів гофротари з 2005 року!