Будь-який врожай важливо не лише виростити та зібрати, а й зберегти при транспортуванні. В цьому чудово допоможуть гофролотки. Які особливості та переваги має цей вид пакування, розберемо детальніше.
Гофролоток – це упаковка, виготовлена з декількох шарів гофрокартону. Може мати різні варіанти конструкції. Зазвичай, гофролотки мають невелику висоту та відкритий верх. Використовуються для транспортування, зберігання та продажу ягід, яблук, слив, абрикосів та інших харчових продуктів. Існують варіанти лотків, що можна зібрати самому, що дуже просто та зручно.
Частіше за все, ягоди продаються у спеціальних пінетках, в яких продукт розфасовано по 500 г та 1 кг. Але так дуже незручно транспортувати ягоди. Набагато зручніше пінетки ставити до гофролотків. Також це допоможе уберегти пінетки з ягодами від деформації, пошкодження та не перешкоджатиме циркуляції повітря.
Отже, гофролотки для ягід використовуються для того, щоб не допустити пошкодження під час транспортування чи проведення вантажно-розвантажувальних робіт. Саме для зберігання ягід та їх гарного вигляду і використовується такий вид упаковки. Переваги використання гофролотків для ягід:
Таку упаковку можна використовувати не лише для транспортування, зберігання та продажу, але і для вирощування полуниці. Серед переваг можна виділити:
Гофролотки для яблук можуть бути стандартні, а можуть мати і додаткові ребра жорсткості, що допоможе забезпечити більшу цілісність при транспортуванні, захистить від ударів, які можуть привести до швидшого гниття. При тривалому перевезенні така тара – незамінний атрибут.
До переваг можна віднести:
Такі гофролотки відповідають всім потрібним критеріям, які висувають навіть великі маркети. Матеріал, з якого виготовлені гофролотки – екологічний, має високі експлуатаційні характеристики. Все це важливо для того, щоб створити оптимальні умови для зберігання та транспортування на ближні та дальні дистанції тих продуктів, що швидко псуються.